“Trebjesa” smanjila kapital

Bez autora
Oct 06 2010

Na danas održanoj vanrednoj Skupštini akcionara Pivare« Trebjesa«, jednoglasno je donijeta odluka o smanjenju kapitala društva. Akcijski kapital Pivare »Trebjesa« smanjiće se za iznos od 11,8 miliona eura tako da će nakon smanjenja iznositi 19,9 miliona EUR. Shodno Zakonu o privrednim društvima, smanjenje kapitala ce se izvršiti smanjenjem nominalne vrijednosti akcije sa 44,5€ na 27,95 €. Po okončanju zakonom predviđene procedure, akcionarima će se isplatiti 11,8 miliona eura akumuliranih novčanih sredstava, odnosno 16,58 eura bruto po akciji. Akcionari Pivare« Trebjesa« su na današnjoj Skupštini izabrali i revizora za 2010. godinu , Ernst& Young Montenegro doo Podgorica. Akcionarima Pivare »Trebjesa« ove godine je isplaćena i rekordna dividenda , odnosno cjelokupna prošlogodišnja dobit u iznosu od 4,4 miliona eura.

“Trebjesa” smanjila kapitalNa danas održanoj vanrednoj Skupštini akcionara Pivare« Trebjesa«, jednoglasno je donijeta odluka o smanjenju kapitala društva.

Akcijski kapital Pivare »Trebjesa« smanjiće se za iznos od 11,8 miliona eura tako da će nakon smanjenja iznositi 19,9 miliona EUR, saopšteno je Portalu Analitika iz pivare.

Shodno Zakonu o privrednim društvima, smanjenje kapitala ce se izvršiti smanjenjem nominalne vrijednosti akcije sa 44,5€ na 27,95 €.

Po okončanju zakonom predviđene procedure, akcionarima će se isplatiti 11,8 miliona eura akumuliranih novčanih sredstava, odnosno 16,58 eura bruto po akciji.

Akcionari Pivare« Trebjesa« su na današnjoj Skupštini izabrali i revizora za 2010. godinu , Ernst& Young Montenegro doo Podgorica.

Akcionarima Pivare »Trebjesa« ove godine je isplaćena i rekordna dividenda , odnosno cjelokupna prošlogodišnja dobit u iznosu od 4,4 miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik